marți, 12 martie 2013

rolul chilotului în natură...

de regulă, este acel ceva care te cam strânge și constrânge. e acel ceva ce desparte lumea în două tabere, de stânga sau de dreapta, în oameni sau neoameni, în adevăr sau minciună. însă el este mereu la mijloc. că e mic sau mare, subțire sau lat, gras sau slab. cam orgolios și, ades, răzbunător. pentru că lui îi place să aibă totul sub control, să știe mereu ce fac cei din stânga, și de ce cei de-a dreapta lui nu reacționează.

se vrea drept și semeț, doar că vânturile îi mai provoacă grețuri. și atunci i se apleacă. drept că nu multă vreme. cei de-a dreapta îl trag repede la loc și-l aduc în același echilibru relativ stabil, de-asupra hăului negru. îi place supușenia și adoră limba bine țintită. da, se umezește repede și tremură de plăcere. se cam înmoaie, dar nu se lasă. în timp a dobândit imunitate și la vânturi, iar cu mirosul o scoate cumva la capăt. la celălalt capăt însă.

nimeni nu-i știe originea, doar că există. și că e la modă. și că e mereu înconjurat de elasticul ce-i limitează universul strâmt. de regulă același, până este aruncat la gunoi. evident, e genul de chilot care se luptă din răsputeri să nu ajungă printre alte lucruri rău mirositoare. uneori îi iese, alteori însă nu.

în ce mă privește, pentru mine nu mai există. îi las pe alții să-i probeze și să-i poarte până se satură. care se vor sătura, pentru că vor fi destui vrăjiți să se afunde periodic în hăul întunecat...

4 comentarii:

  1. stim cu totii ca, de regula, chilotul, desparte doua parti relativ simetrice si pasnice...insa asa un ''chilot razboinic si traumatizat'' ca cel de care vorbesti, nu mi-as fi putut imagina :))) :))) e un chilot foarte metaforic, nimic de zis..n-am mai ras de mult in halul asta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai ras cu pofta... recunosc ca si eu am facut/o! :)

      Ștergere
  2. s-ar parea ca are un rol de amortizare :))

    RăspundețiȘtergere
  3. ups ! la asta nu ma asteptam ! cat de pasnic esti uneori si cat de razvratit alteori ! :)))))))) sau.. despre cat de tare se poate razvrati un om pasnic :)))))

    RăspundețiȘtergere