miercuri, 6 februarie 2013

lumea mea de la etaj...

trăiesc un sentiment ciudat de libertate. și nu seamănă cu nimic din ce a fost înainte. sunt calm și mă simt în largul meu. fără constrângeri și fără limite. simt că pot să fac ce-mi doresc și că nu dau socoteală nimănui pentru faptele mele. am ales să zbor, să văd lumea de undeva de sus. și mă distrez copios. e, într-adevăr, ceva nou. alte fețe, alte culori, alte perspective. și nu calculez distanța până jos, pentru că nu e nevoie. nu vreau să mai cobor.

văd multe acum. aud și simt multe. sunt de-asupra clevetirilor și a imbecilității de jos. am ochi pentru altceva, pentru bine și pentru zâmbet. nici nu știu dacă vezi că sunt, de ceva vreme, aici sus. și, poate, nici n-are importanță dacă vezi. doar că eu te văd acolo jos. urât și rece. invidios și la fel de rău. nu-mi mai este milă de tine, nici măcar silă. ești tu, în lumea ta. și atât.

dau importanță gestului și minunii care m-a făcut să ajung aici sus. nu știu ce mi-a dat putere și stăruință în a urca. în a face să cred că sunt un om puternic și un învingător. poate că nici nu e așa. doar că am ajuns să cred al naibii de tare că sunt în stare să înfrunt multe. chiar și pe tine, cel de mult prea jos. că te pot strivi în palmele mele mari. poate că n-ar trebui nici măcar să te bag prea mult în seamă, doar că ești o stavilă în calea multora care ar vrea să urce pe drumul meu. și asta n-o suport.

 mai sunt ca mine, destui. e lumea mea, de la etaj. curată, frumoasă și simplă. și toți au ceva de povestit. mai mult sau mai puțin trist. doar că, spre deosebire de tine, tu muribund la poarta inutilului, noi am învățat să mergem la culcare cu zâmbetul pe buze. și mai știm și să ne trezim la fel...


7 comentarii:

  1. Mirific! Nu m-as plictisii niciodata citind ceea ce scrii, esti cu adevarat talentat si-ar fi pacat sa ramai doar la stadiul acesta de scriere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. miha, spun mereu că nu trebuie să ne ferim de cuvintele mari, dar... exagerezi un pic acum... să fie o zi frumoasă pentru toți, însă... mirifică, chiar :)

      Ștergere
  2. Daca poti sa vezi lumea de sus inseamna ca ai invatat intai sa o privesti din interior. Sa ai o zi frumoasa plina de lumina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu e mare filosofie, gabi... doar să știi, și să poți urca treaptă cu treaptă... zi frumoasă și pentru tine... :)

      Ștergere
  3. "Trăind în cercul vostru strâmt
    Norocul vă petrece,
    Ci eu în lumea mea mă simt
    Nemuritor şi rece. "
    As vrea si eu sa ma pot detasa de tot ce nu e bun, dar gandul ma opreste spunandu-mi ca pot face o lume mai buna, mai frumoasa si mai curata. Nu ii pot salva pe toti, dar ii pot ajuta pe cei din "cercul meu stramt" .
    De ma primesti, mi-as dori sa poposesc la hodina langa tine. Si de-i arar...eu tot iti multamesc!

    Felicitari pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper ca nu ai murit, Sandu, si ne privesti de sus "nemuritor si rece". Doamne fereste! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, deloc! acuma... spune/mi unde ești, ca să/ți spun cum te privesc! :)

      Ștergere