marți, 26 februarie 2013

după noroi și sânge...

e ca și când cineva înarmat cu un mop mi-a spălat creierul. apăsat și concentrat, vreme de mai multe zile. am trecut prin toate, prin febră, prin delirul vorbelor și al imaginilor, prin canicula minții și frigul pătrunzător al simțurilor.

toate m-au lăsat, aparent gol, vlăguit și vulnerabil. îmi place însă că pot vedea dincolo de toate astea. și mă simt altul din toate punctele de vedere. reîmprospătat. și mai puternic.

ce a fost rău s-a amestecat cu sudoarea ce mi-a năclăit așternuturile și veșmintele. s-a dus în jos pe țevile ruginite ale chiuvetei. n-am simțiti niciodată atâta salivă strânsă la un loc. și nu era nici măcar verde, nici măcar neagră, așa cum m-aș fi așteptat. era inimaginabil de limpede, însă prea multă. cu siguranță. mușchii se forțau, dar stăvilarul din gâtlej era de netrecut.

apucam amețit marginile reci de fontă și închideam ochii. îl vedeam roșu și iritat. îl simțeam dureros și stârnit până și de aerul ce cuteza să-l atingă. o rană deschisă peste care picura neîncetat acidul incolor.

mă zbăteam ca un apucat în patul mare devenit o mlaștină a neliniștilor. vedeam capete rupte și țeste zdrobite. femei violate și răstignite de copaci colțuroși. noroi și sânge. mă dureau urechile de țipetele înfricoșătoare. mă dureau ochii de samavolniciile văzute. dar mă surprindeam atent la tot ce mișcă, la toate detaliile, de parcă ar urma să-mi amintesc vreodată de toate pentru a le așterne într-o carte a ororilor umane.

privesc acum la luna de pe cer zbătându-se să iasă dintre norii groși și înghit cu nesaț aerul curat ce mi-a invadat cămăruța. e o senzație minunată să învingi boala. după cum e straniu și că suferința îți încarcă bateriile și-ți trage un șut în dos aruncându-te înainte, pregătit pentru o nouă bătălie. din care n-ai cum să ieși decât învingător. nu poate fi altfel. e așa de simplu. pentru că ăsta ne este destinul...


3 comentarii:

  1. iata ca fragila noastra existenta are si partile ei intunecate...ca sa nu le spun altfel..si iata ca tu, stii sa descrii cu mare talent si frumosul si uratul deopotriva. Felicitarile mele !

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa noroi si sange..urmeaza purificarea. dupa razboi, pacea..

    RăspundețiȘtergere