joi, 6 iulie 2017

o minte sclipitoare nu este niciodată singură...

o minte sclipitoare poate duce multe chiar de una singură, asta și atunci când în jurul ei pare că s-a năruit aproape totul. știe exact ce are de făcut pentru a-și atinge scopul, chiar daca asta înseamnă și să calce apăsat pe cadavre, sau să se ia la trântă cu un sistem bolnav. 

mai mereu, acest lucru aduce cu sine și victime colaterale, de regulă din rândul celor dragi, reduse uneori teribil de frustrant la stadiul de spectatori la o bătălie în care nu pot sau nu se știu implica.

lupta este dură și pentru ea nu este nimic mai important decât să arate, cui trebuie și vrea să afle, că dreptatea și adevărul sunt de un singur fel. și atunci scrupulele dispar, pentru că ar pedepsi șmecheria și pe cei care o fac, la fel de ușor precum respiră.  

o minte sclipitoare are curajul și determinarea lui cristofor columb de a porni în căutarea Lumii Noi. o dată lansată la apă, frumoasa nebunie stârnește admirație și aplauze, însă de cele mai multe ori doar de pe margine.

puțini se vor încumeta să sară în barcă, pentru că asta ar însemna și să le fie teamă uneori, dar și să cadă pradă deznădejdii atunci când bătălia pare a se îndrepta spre un eșec dureros. furtunile se pot isca din senin și e nevoie de un braț ce nu poate deveni puternic într-un confort iluzoriu într-un loc călduț de pe țărm.

o minte sclipitoare nu va înceta nicicând să-ți violeze neuronii și să-și facă culcuș pe sinapsele fragile, pentru a te lăsa să savurezi îmbuibat șmecheria. te va hărțui și vei simți acut că este acolo și deja știi că va muri cu tine de gât dacă e nevoie. inevitabil te va cuprinde panica, și gustul hoției, cândva dulce, îți va strepezi sufletul.

o vreme, lupta se va da doar între tine și ea, dar sa fii sigur că are destui aliați, nu mulți, dar puternici și nevăzuți, mânați de aceeași nebunie frumoasă. stau și ei acum pe margine, amestecați în mulțime, dar vor ști când să te izbească, ori să facă scut în jurul ei pentru a te răpune.

pentru că o minte sclipitoare nu este niciodată cu adevărat singură.


2 comentarii:

  1. Tare trebuie sa te fi suparat lumea asta...(it sounds familiar, though)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai citit o data... ma tem ca o minte sclipitoare este intotdeauna singura (that's my opinion, of course)

    RăspundețiȘtergere