joi, 29 noiembrie 2012

ziua rahatului...

nu mai dau, de acum, doi lei pe politică. cel puţin pe asta de la noi. mi-am pierdut câteva ore din viaţă la televizor cu campania electorală. sunt dezgustat şi scârbit. şi-mi vine o lehamite de toate personajele care bulucesc acum la televizor. e totul o scârbă şi o flegmă mare. am fost mereu cu buletinul în secţia de vot, am pus ştampile pe unul sau altul, dar n-o mai fac. gata.

nu mă mai poate urni nimic către cabina cu perdeaua stupidă şi albastră. sabin, amicul meu, s-a săturat de românia, eu de pus ştampile. mi-am irosit degeaba energia şi tinereţea, convins că cei ştampilaţi se gândesc la mine. nu. nu se gândesc decât la ei şi la buzunarele care se vor umple o dată ajunşi în palatul hidos. să-şi bage în fund vorbele şi să le scoată afară doar cu cei de teapa lor. să facă un rahat mare şi să se hrăneasă din el şi în următorii patru ani. că, oricum, put.

mă intrigă când văd că oameni de calitate au fost furaţi de magia rahatului puturos. că, în naivitatea lor, cred că vor răzbi în lumea coruptă şi urât mirositoare. ştiu, o să le pară rău când se vor afunda şi ei în mocirla băltită. şi le va fi greu să ajungă la mânerul duşului, pentru că vor fi traşi inapoi de gloata mizeră şi coruptă.

să fie sănătoşi, să li se îngraşe conturile şi burţile, până or crăpa. cu toţii.

vreau de acum să trăiesc doar în micul meu univers. cu tine, sau cu tine. mă gândesc doar la crăciun şi la minunea naşterii. naştere pe care ei n-o vor înţelege în vecii vecilor, pentru că s-au născut morţi şi putrezi. nici măcar nu mai vreau să pot să le trag un şut în scăfârlie.

ar fi ceva să-i lăsăm singuri în ziua în care vor trăi cu speranţa că vor intra în rahat. ziua lor să o facem a noastră. să avem alegerile noastre. să ne gândim doar la iubire. să stăm cu cei dragi în jurul mesei, să stăm în parc pe o bancă şi să dăm bineţe tuturor. să râdem şi să privim la noi. la ale noastre. în ziua rahatului, să-i ştampilăm pe toţi cu degetul din mijloc ridicat...

3 comentarii:

  1. oh,looooool, bravo,ai revenit pe pamant?
    asa te vreau !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. da asa voi face ,de fapt asta fak de vreo 11 ani, privesc cum altii se rahatesc si vazandu-mi de-ale mele...

    RăspundețiȘtergere
  3. da, bataia de joc nu poate ramane nepedepsita. apoi, ne putem vedea de ale noastre

    RăspundețiȘtergere